Trzeba przyznać, że lokale gastronomiczne są miejscem, gdzie można znaleźć wiele szkodników, które mogą prowadzić do rozwoju chorób, zanieczyszczenia produktów i półproduktów, strat finansowych, skażenia powierzchni oraz wielu innych kwestii. Warto zatem wiedzieć kto i jak może nam w tym pomóc.
Dezynfekcja restauracji, barów i podobnych
Szkodniki w lokalach mogą pogarszać wizerunek firmy, a do doprowadzi do straty klientów. Dlatego tak ważne jest korzystanie z Programu Ochrony przed Szkodnikami.
Warto zadbać o bezpieczeństwo oraz jakość posiłków, jakie są serwowane w lokalach. Trzeba zatem zabezpieczyć kuchnię tak, by nie pojawiały się tam żadne szkodniki, a przede wszystkim gryzonie i owady. Ich obecność nie jest wskazana w miejscach, w których przechowujemy i przygotowujemy żywność, gdyż niszczą jedzenie oraz przenoszą choroby.
Odpowiednie zabezpieczenie obiektu
Korzystanie z dobrej jakości sprzętu oraz pomocy firmy DDD może sprawić, że problem stanie się przeszłością, a żadne gryzonie czy owady nie będą pojawiać się na terenie placówki.
Często stawia się na odpowiednio dobrany sprzęt, który jest w stanie poradzić sobie z gryzoniami. Trzeba go jedynie rozmieścić w środku lub na zewnątrz.
Na owady za to poleca się dezynfekcję ozonem. Dobrze radzi sobie w przypadku komarów, much, a także wirusów, bakterii i czynników chorobotwórczych. Działa bezproblemowo, nie jest niebezpieczny dla człowieka i nie pozostawia po sobie żadnego śladu. Jest w stanie poradzić sobie także z nieprzyjemnymi zapachami, jak np. spalenizny czy dymu papierosowego. Dzięki niemu powietrze stanie się świeże i czyste.
Proces dezynsekcji
A w przypadku owadów biegających czy latających, a także szkodników magazynowych poleca się zabieg dezynsekcji. Firma DDD wykona go sprawnie i całkiem szybko, dzięki czemu z budynku będzie można korzystać w krótkim czasie.
Wszystkie te działania sprawią, że wizerunek firmy nie ulegnie pogorszeniu, a klienci pozostaną i także będą zadowoleni. Dlatego warto zawsze współpracować z fachowcami w takich kwestiach.